Sunday, 21 August 2016

Tak semuanya indah

Assalamualaikum☺
Ingat aku lagi tak?hahaha...Ala aku yg dulu suka cerita pasai Mr.P tuh😂

18/9/2014
Aku berjaya luahkan perasaan aku ke dia...Semua tuh sbb aku termasuk jerat dia la sehingga aku terpaksa bagi tau...Tapi alhamdulillah kami hidup bahagia...Syukur bakhang😂

7/4/2016
Tarikh lahir aku tu weyh😅Muncul seorang perempuan...Aku beri gelaran MA sudah la nah...Benci dengar...Hahaha...Sejak dia muncul,hidup aku xaman...Ada saja yg terjadi...Nk jadikan kisah,dia ni EX-GIRlFRIEND Mr.P aku tuh🙄...Hahaha..Tragis kan kisah dia...Selama ni Mr.P bohong aku.. Kononnya tak pernah couple la MA tu ja yg suka kt dia laa...Tapi hakikatnya?Wah so sad...Gila aku down masa tuh...Org gila jew xdown😂

30/4/2016
Aku break ngn Mr.P...Tak silap aku dalam sejam lebih ataupun xsmpai sejam kot...Aku yg minx break...Pastu aku yg minx balik...So funny As😂Aku xingat sangat apa yg dia terangkan kat aku sampai senangnya aku maafkan dia...Padahal aku jenis manusia yg susah maafkan kesalahan org lain...Hahaha...Senangkan aku maafkan dia?Lepas tuh kami hidup bahgia semula...

Tetapi sygnya MA sentiasa menghantui aku...Dia cerita kt aku betapa bahagianya mereka couple sebelum ni...Saling bertukar hadiah...Study sekali...Selalu otp...MA nk balik rumah tok dia xsilap,Mr.P yg ikut dia dari belakang...Kononnya nk teman la...Hahaha...Sapa xterasa weyh...Aku ngn Mr.P pun xpenah lalui pengalaman tuh...Bagi hadiah pun melalui org lain...Jumpa pun xpenah...Cakap fon pun,ada kot 2,3 kali😂Hahaaha...But aku pendam semua tuh...Hope Mr.P baca ni dan hadam betul2...

28/7/2016 , 12.58 am
Tarikh keramat yg akan sampai mati aku ingat...Sekali lagi aku minx break dgn dia...Sbb apa?Aku tak tahan weyh...Hampir setiap petang MA buat sight adik2 ngn mak Mr.P...Kononnya dia nk tunjuk yg dia rapat bagai kuku dgn isi dgn family Mr.P...Sedangkan aku?Dok rumah tngok mak tanam bunga😂Aku rasa rendah diri dgn dia...Aku rasa dia layak dgn Mr.P bebanding aku...Lagi satu,aku xpenah tanya Mr.P...Sbb aku lelah dgn segala yg berlaku...Adik dia cerita dekat sepupu aku..Sepupu aku cerita dekat kakyang...Pastu kakyang abaq kt aku...Haaa...paham dak?😅Adik dia kata 'anak patung' yg aku bagi dekat Mr.P semperna birthday dia tu comel...Ehh..Sejak bila aku bgi 'anak patung' dekat dia?Aku penah bagi jam ja kot...Hahaha...Dari situ aku simpulkan ada org lain yg bagi tapi dia guna nama aku...But why me?😢

Okay dah melalut aku ni...Masa aku break dgn dia aku xbgi tau lagi alasan yg tdi tuh...Aku cuma gtaw kata kami xsefahaman...Sbb dia xphm aku...Dia desak aku...Aku rasa tercabar nk mampos...Tu yg aku minx break tuh...Hahaha...So stupid As...Selepas tuh,kami berkawan yg xseberapa kawan💁

14/8/2016
Aku xpasti tarikh ni betoi ka x...Aku terpaksa jujur dgn kakyang kata aku break dh dengan 'adik ipar kesygan' dia tuh...Aku xsangka pula dia msj Mr.P...Dia nak tlg satukan kami balik...Mr.P kata dekat kakyang,dia xkan minx couple dgn aku balik melainkan aku yg minx...Aku hanya diam dan fikirkan langkah yg sesuai...Besok tuh aku p skolah,my bestfriend and my friend suggest aku untuk getback balik dgn Mr.P...Fikir punya fikir aku buat keputusan...

15/8/2016
Aku rendahkan ego aku yg setinggi KLCC ke setinggi rumah aku...Akhirnya dia telah menaikkan lagi ego aku ke setinggi Menara Eiffel😂Sbbnya aku kata aku nk balik ngn dia tpi aku rasa aku xmampu jadi macam yg dia nak...Dia nak aku start dulu semua chatting...Sbb sebelum ni dia ja yg mula chat...Aku kadang2 ja☺So cruel As...Hahaha...Pastu dia kata dia okay ja klu aku nk balik dekat dia.. dari situ aku simpulkan dia mcm xserius dgn aku...Kami akhirinya chatting sebagai seorang kawan😊

Kakyang,dan 2 org kwan aku paksa aku minx getback ngn Mr.P...Bila aku pikir balik ada betoinya juga...Aku yg salah...Aku yg ikot emosi...Aku buang dia...Dulu aku terhegeh-hegehkan dia tapi aku lepaskan dia begitu saja bila dah dapat...

19/8/2016
Kami chat...Dia bagitau aku,sepanjang kami break,3 org dah minx couple ngn dia...Tapu semua dia tolak...Aku xnasihatkan dia untuk terima sbb aku takot dia terlepas dariku😪Sbb dulu aku pernah nasihatkan dia terima seorang budak darjah 6 sbgai adik angkat dia...Dia hadam nasihat aku and terima budak tuh...Aku xmau dia sakitkan hati org lain...Tp skrang,xmungkin aku xbgi dia sakitkan hati org sampai hati aku sakit tngok dia dgn org lain kan?So stupid klu aku buat semua tuh...Lepas tu aku kata klu aku yg minx couple,dia nk terima x...Nk tahu jawapan dia?Dia reject aku weyh...Down gila...Dia kata hati dia dh tertutup...Aku kata aku akan tunggu...Mungkin smpai tahun ni ja...Lepastuh aku akan jadi forever solo...Balasnya apa?Dia tanya sama ada aku akan terima dia 2 tahun lagi x...Huh...Aku xpasti smua tuh...Takot aku lelah masa tuh...Penat menunggu...Bayangkan dah dekat 12 tahun aku simpan perasaan ni...Tambah 2 tahun...Jadi 14 tahun...Sanggup kah aku tunggu selama itu?Sakit😔😓Dan malam tu juga aku jujur dekat dia smua sbb aku minx break kecuali pasai adik dia tuh...Aku tau dalam diam,dia marah aku...Tp dia kata dia xmarah aku...Aku taw salah aku.. salah aku xpenah cerita dekat dia...Aku pendam...Smpai aku xtahan,aku lepaskan dia...First love aku😢Aku kata semua salahkan aku,dia kata mmg salah aku tapi xsalahkan aku...Aku taw aku xakn jumpa laki macm ni lagi...Aku kata aku akan tunggu dia buka semula hati dia untuk terima aku...Selagi aku mampu...Dan aku juga telah bocorkan rahsia terbesar aku dekat dia...Xda sapa tau kecuali dia...Harap dia simpan kemas rahsia tuh...I trust you...Aku jatuhkan ego aku masa tuh...Tp kesannya,maruah aku tercalar bila aku direject...hahahaha..Pity you As...Aku kata aku xkan minx dah dia..Biarlah sekali maruah aku sebagai kaum hawa jatuh di hadapan dia☺

21/8/2016
Pagi aku bangun aku tersedar sesuatu...Aku rasa macam di permainkan...Dia kata dkat kakyang dia akan terima aku klu aku yg minx couple...Dia juga kata dia akan terima aku...Tapu bila aku minx,dia tolak aku...Aku rasa macam dipermainkan...Sakit...Jatuh air mata aku untuk sekian kalinya...Tiba2 aku on wc,dia promot kwn prmpuan dia dgn menggunakan gelaran 'makcik'...Itu gelarana aku dulu...Org lain dah ambik😣I redha...Bengkak mata menangis...Rasa bodoh...Jgn kecam aku...Malam ni,aku on wc juga,aku jmpa moment adik angkat dia tuh ucpa Good night dgn mengunakan nama 'Mabs'...Nama tuh😥Aku yg guna dulu untuk dia...Tp dh ada org yg gunakan untuk dia...

So,untuk apa lagi aku berdiri teguh di situ?Menantikan seseuatu yg xpasti...Posisi aku diambil org...Untuk apa lagi aku bertahan?Dia kekuatan aku suatu ketika dahulu...Sehingga aku boleh mendapat keputusan yg bagus smasa PT3...Tetapi sekarang,dia kelemahan aku...Aku demam bila ingatkan kisah kami dulu...Bertapa lemahnya aku...Mana sikap Tomboi aku dulu?Dah mati ..Aku skrang dah xsekuat dulu...Perkara yg paling aku suka iaitu memasak juga aku mula benci skrang...Hhahaha...


*Aku tulis ni bukan untuk menjatuhkan dia...Tetapi untuk kenangan andai suatu hari nanti aku terlupa...Dan untuk pengajaran buat anak cucu aku nanti...

Pengajarannya...
1 . Kita hendaklah berfikir dahulu sebelum buat keputusan bagi menjamin kita tidak menyesal di kemudian hari...
2 . Kepercayaan dalam suatu perhubungan itu perlu bagi menjamin keharmonian...
3 . Berhentilah berhubung dgn insan yg berniat nak hancurkan hubungan korang...
4 . Jangan pendam masalah sendiri😪
5 . Kejujuran menjamin sesuatu hubungan terjalin lama...

Banyak lagi pengajaran yg dapat kita ambik😊

Dear Mr.P ,
Harap sangat ag baca ni☺
Aku tau kita payah nak bersama balik...
Ag pun susah nak terima balik. .
Tpi ingat balik,kenapa aku senang maafkan kesalahan ag yg lalu dan aku dapat terima ag balik dulu?Padahal kesalahan ag tuh besar juga...Melibatkan kepercayaan,kejujuran dan kesetiaan...Tp knapa bila aku buat slah,sukar untuk ag terima aku balik?Besar sangat ka salah aku?Aku xpasti la...Mungkin besar juga sbb melibatkan kepercayaan dan keraguan...Aku xsalahkan ag...Sbb hati ag dah tertutup dsbbkan ksilapan aku☺Dan jgn salahkan aku andai suatu hari nanti,Hati aku juga aku tertutup☺


Dah la...Panjang sangat aku taip...hahaha...Kepada diluar sana...Jgn marah aku sbb aku telah jatuhkan maruah aku sbgai kaum hawa di depan kaum adam...Maafkan aku...

Kisah hidup kita,xselamanya indah☺


Yg benar ;
ASha MiSha💕
~22/8/2016~

Friday, 24 June 2016

Again !

Assalamualaikum...
 
Sekali lagi saya nak promote my story on wattpad.Yang dahulu punya saya dh delete sebab kurang sambutan.So now,i'm back to promote again my story.Insyallah kali ni punya tak seteruk yang dahulu.Entah apa2 saya merepek dahulu.Hahahahaha.Tapi kali ni ada juga yang merepeknya tapi tidaklah seteruk dahulu.Sis dah insaf.Wakakakakakaka.
 

https://www.wattpad.com/myworks/72319082-bukan-salah-jodoh

Di persilakan baca yer.Follow jangan tak follow.Vote jangan lupa.Heeee.Sebarang cadangan atau kritikkan dipersilakan.Hahahaha.

Okay.Bye.Good night <3

Thursday, 31 December 2015

That`s Me!

Assalamualaikum...Hyep..Apa khabar semua...Heeee...Bulan niyh maybe last untuk aku bersuka ria...Sbbnya mulai bulan depan,aku dah xdibenarkan menggunakan handphone sewaktu sekolah kecuali handphone torchlight saja...Huhu...One more,aku jugak dah xboleyh sentuh novel selagi xhabis SPM tahun depan...But,it`s okay...Sbb my parents buat mcm tuh pwn untuk kebaikan aku jugak...hehe...Sedih tuh sedih la jgk..Nak buat mcm mana ka...Huhu..Untuk berjaya perlulah ada pengorbanan xkira kecik mcm mikroorganisma ka besaq ibarat matahari kaa...haha...*merepek2
     So,mengenai cuti2 Malaysia 2015 niyh,aku hanya duduk rumah saja...Jaga anak2 saudara,tolong mak and jadi Bodyguard mak ngn abah...Haha...Lebih kerap,terperap dlm bilik *Agak2 boleyh jdi gelama masam dh kowd..haha
     Aku sejak kecil memang susah nak bergaul dgn org lain..Mak selalu cerita dkat aku,slalunya klau ada yang datang rumah aku,aku xkan kluaq bilik...Aku hanya tengok dkat tingkap jaaa...Hrmmm..Aku Seorang Yang Pemalu...Aku Seorang Yang Tak Banyak Cakap...Aku Seorang Yang Tak Mudah Bergaul...Aku....Mcm2 perangai aku..huhu..Tpi smua tuh,kwn2 aku xsedaq...Didepan mereka aku cuba jadi seorang yg Periang..haha..Jauh beza dari diri aku yang sebenar...Sbbnya aku cuba sembunyikan perasaan aku dan pendam masalah aku...Mybe mereka kurang peka dgn aku...Mereka xsedaq yg aku bnyak berahsia dan jgk aku jarang sekali kongsi masalah aku dgn mereka...Heee...That`s me...
     Sebenarnya,xdak sapa pwn yg tahu aku macam mana...Malah mak aku sendiri xberapa tahu siapa aku..Bkn maksud aku mak xpernah ambik tahu pasai aku tpi aku sendiri yg pilih untuk tidak tunjuk siapa aku sebenarnya...Biar aku jaa taw siapa aku...And aku rasa Mereka semua akan lebih tahu siapa aku bila aku dh xada...Hope xdak sapa yg menyesal yerr..Sbb niyh semua aku yg pilih..Xdak spa suruh aku..Diri aku yg tentukan...That`s me...
     Aku minta maaf kepada smua terutama org2 yg tersyg...Sbb aku bnyak merahsiakan tentang diri aku...Kdg2 aku rasa mcm aku bnyak berbohong kpd diri aku sendiri dan jgk org lain...Okay...That``s me...And aku jgk minta maaf sbb entri aku kali niyh agak panjang and membosankan...Hahahaha~
     Love You All...Assalamualaikum...See You Again...Muahhhhhh <3 <3 <3